Compania spaniola BabyPod a creat un dispozitiv insolit, sub forma unui set de casti vaginale, care se adreseaza femeilor insarcinate si faciliteaza "comunicarea" cu bebelusii nenascuti ai acestora.

Castile respective sunt pozitionate in vaginul femeii insarcinate si vor difuza muzica in interiorul corpul viitoarei mame. BabyPod nu dispune de o conexiune Wi-Fi sau Bluetooth, ce ar putea reprezenta un risc pentru dezvoltarea copilului, ci de o conexiune prin cablu.

Dispozitivul trebuie deci sa fie conectat la un aparat care sa fie capabil sa difuzeze muzica: un player MP3, telefon inteligent sau amplificator. Potrivit companiei spaniole care a realizat acest aparat insolit, muzica activeaza centrele de stimulare a limbajului si comunicarii din creierul fetusului, fapt care l-ar determina pe acesta sa raspunda la stimulii muzicali prin miscari care imita vocalizarea.

In mod concret, muzica difuzata pe cale intravaginala ar incuraja fetusul sa raspunda, miscand gura si scotand limba, scrie MEDIAFAX.

Compania spaniola spune ca a tinut cont si de o serie de studii stiintifice, considerand ca produsul sau poate fi utilizat de femei insarcinate, incepand din cea de-a 16-a saptamana de sarcina. BabyPod este comercializat in prezent cu pretul de 149,95 euro, precizeaza site-ul clubic.com.

Firma BabyPod crede in produsul sau si a organizat "primul concert din lume pentru fetusi", in timpul careia 10 viitoare mame au purtat acest tip de dispozitiv, in timp ce ascultau un mini-concert cu colinde de Craciun sustinut de Soraya Arnelas, o fosta reprezentanta a Spaniei la concursul Eurovision.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.