Negrul este culoarea care este cel mai des asociata cu inteligenta si cu sex-appealul, potrivit unui sondaj realizat de curand in Marea Britanie.

"Ezitati dimineata in privinta culorii hainelor pe care vreti sa le purtati atunci cand va prezentati la un interviu de angajare sau la o intalnire romantica? Alegeti negrul. Culoarea costumelor de bancher si a ospatarilor este, de asemenea, culoarea care va va oferi cea mai buna imagine, pentru a parea in acelasi timp inteligent dar si sexy", afirma autorii unui sondaj realizat de site-ul britanic Buytshirtsonline.

"Oamenii goi nu au nicio influenta - sau foarte putina, asupra societatii", spunea Mark Twain. Respectand acest dicton, 56% din totalul celor 1.000 de respondenti au spus ca negrul este culoarea pe care o asociaza cel mai bine cu increderea in sine.

Negrul este, de asemenea, cea mai sexy culoare pentru barbatii si femeile care au precizat nuanta articolelor vestimentare pe care si-ar dori ca partenerii lor de viata sa le poarte. Totodata, negrul este si culoarea care ii ajuta cel mai des pe oameni sa para "inteligenti" (iar rozul ocupa ultimul loc din acest punct de vedere).

"Negrul s-a clasat pe parcursul intregului nostru sondaj pe prima sau a doua pozitie pentru aspectele pozitive si nu a aparut niciodata in topul aspectelor negative", se afirma in comunicatul de presa publicat de site-ul Buytshirtsonline. Un alt studiu, realizat in 2010 si mentionat de site-ul Quartz, in care participantii au fost invitati sa acorde note unor persoane imbracate in haine de culori diferite, a indicat faptul ca rosul si negrul au obtinut cele mai bune scoruri.

Dar, in sondajul realizat de Buytshirtsonline, rosul a fost asociat si cu aroganta si cu lipsa de inteligenta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.