Corduroy, o pisica in varsta de 26 de ani si 13 zile, din localitatea Sisters, statul american Oregon, a primit, joi, titlul de cea mai batrana felina de acest tip in viata, din lume, din partea reprezentantilor Guinness World Records.

Corduroy, o pisica cu o mare pasiune pentru branza cheddar si vanatul soarecilor, locuieste intr-un sat din Sisters, Oregon, la circa 160 de kilometri la sud-est de Portland, si petrece foarte mult timp in afara casei, spun reprezentantii Guinness World Records, citati de Reuters.

Inca din copilarie, Corduroy a locuit cu proprietara sa, Ashley Reed Okura, care avea sapte ani cand pisica a intrat in viata ei. "Secretul (longevitatii, n.r.) a fost sa i se permita sa fie pisica - sa vaneze si sa aiba parte de multa dragoste", a spus Reed Okura, intr-un comunicat.

Recordul anterior a fost detinut de o pisica din San Diego, Tiffany Two, care avea 26 de ani si 204 zile cand a murit, pe 3 iunie, scrie MEDIAFAX.

Kristen Ott, purtator de cuvant pentru Guinness World Records, recunoaste ca este posibil sa existe in lume o alta pisica mult mai batrana decat Corduroy. Pentru a obtine acest titlu, proprietarul animalului trebuie sa aiba probe video inregistrate de-a lungul decadelor, precum si declaratii ale martorilor.

In prezent, pisicile traiesc, in medie, intre 15 si 20 de ani. Aceasta durata de viata a inregistrat in ultimii ani o crestere constanta, gratie progreselor facute de medicina veterinara si ameliorarii alimentatiei.

Recordul de longevitate pentru o pisica este detinut de un motan din statul american Texas, denumit Creme Puff, care a trait pana la varsta de 38 de ani, inainte de a muri, pe 6 august 2005.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.