Dubaiul a anuntat, marti, ca va folosi pentru prima data o imprimanta 3D pentru a construi un mic bloc de birouri, incercand astfel sa dezvolte o tehnologie care va contribui la reducerea considerabila a costurilor, informeaza Reuters.

Imprimarea in 3D, care foloseste o imprimanta pentru a realiza obiecte tridimensionale pe baza unui design digital, este utilizata tot mai mult in industriile manufacturiere din lumea intreaga, insa a fost folosita foarte putin in constructii pana acum.

Cladirea de birouri din Dubai va avea un singur etaj, cu o suprafata de 185 de metri patrati, si va fi printata strat cu strat cu ajutorul unei imprimante 3D, ce are inaltimea de sase metri, a dezvaluit, marti, Mohamed Al Gergawi, ministrul Cabinetului pentru Afaceri din Emiratele Arabe Unite.

Apoi, cladirea va fi asamblata in situ pe durata a doua saptamani. Mobilierul de interior si componentele structurale vor fi construite tot cu ajutorul imprimantei 3D, folosind ciment ranforsat, ghips ranforsat cu fibra de sticla si plastic.

Proiectul reprezinta o colaborare intre Dubai si Winsun, o companie chineza care introdus pentru prima data tehnica imprimarii 3D in constructia de case. Mohamed Al Gergawi a citat o serie de studii care estimeaza faptul ca Dubaiul va reduce timpul de constructie cu 50-70% si costurile de productie cu 50-80%, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.