Un cuib de 43 de oua de dinozaur fosilizate a fost descoperit duminica, de muncitorii care lucreaza la construirea unui drum din orasul Heyuan din sudul Chinei, informeaza discovery.com.

Cele 43 de oua se adauga unei colectii deja impresionante de astfel de fosile descoperite anterior in regiunea acestui oras din China, care se autointituleaza "Casa Dinozaurilor", scrie MEDIAFAX.

Muzeul fosilelor de dinozaur din Heyuan este detinatorul unui record mondial Guinness, din 2004, pentru cea mai mare colectie de oua de dinozaur din lume. In 2004, muzeul avea 10.008 oua in colectia sa, carora li se adauga acum cele 43 descoperite duminica. Dintre fosilele descoperite la sfarsitul saptamanii trecute, 19 sunt intacte, iar cel mai mare ou are peste 17 centimetri in diametru."Ouale fosilizate au fost gasite in stratul de gresie rosie, un mediu in care au fost descoperite si alte oua fosilizate in trecut", a declarat, pentru CCTV News, Du Yanli, curator al muzeului din Heyuan.

Cele mai multe oua fosilizate descoperite in oras au fost depuse de dinozauri din specia oviraptor si de dinozauri cu cioc de rata, care au trait pe Terra in urma cu circa 89 de milioane de ani. Du Yanli a declarat ca va fi nevoie de o serie de analize pentru a stabili exact ce specie de dinozaur a depus aceste oua in urma cu milioane de ani.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.