Primul transplant de penis din lume realizat cu succes a fost efectuat in Africa de Sud, au anuntat, vineri, medicii din aceasta tara, la trei luni dupa acea interventie chirurgicala, informeaza 20minutes.fr.

"Am privilegiul de a fi participat la acest prim transplant reusit (de penis) din lume", a declarat profesorul Frank Graewe, seful departamentului de chirurgie reconstructiva de la Universitatea Stellenbosch din Africa de Sud. Un alt transplant de penis a fost deja realizat in trecut, insa acea operatie nu a avut succes.

Un alt transplant de penis a fost efectuat in China in anul 2006. In ciuda reusitei chirurgicale a operatiei, organul a trebuit sa fie apoi extirpat din cauza "problemelor de ordin psihologic ale pacientului", scrie MEDIAFAX.

La trei luni dupa operatie, pacientul sud-african, in varsta de 21 de ani, si-a recuperat toate functiile urinare si reproductive ale organului sau sexual, a precizat profesorul Frank Graewe. Penisul lui fusese amputat cu trei ani inainte, dupa o serie de infectii consecutive, aparute in urma unei circumcizii incorect efectuate in cadrul unei ceremonii traditionale africane.

Tanarul sud-african a fost operat in spitalul Tygerberg din Cape Town, iar interventia chirurgicala, care a durat noua ore, a fost realizata pe 11 decembrie 2014. Noul sau penis a fost prelevat de la un donator decedat, cu acordul familiei acestuia.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.