O noua aplicatie pentru telefoanele mobile inteligente, Pplkpr, este capabila sa identifice persoanele cu care utilizatorii ar trebui sa se imprieteneasca, dar si persoanele pe care acestia ar trebui sa le evite, informeaza dailymail.co.uk.

Aplicatia realizeaza aceste lucruri prin intocmirea unui clasament al relatiilor, monitorizand felul in care interactiunile cu anumite persoane modifica ritmul cardiac al utilizatorului. In cercul social al fiecarui om exista prieteni, persoane cu rol calmant, dar si altele care au o influenta negativa. O noua aplicatie dezvaluie cu exactitate felul in care toti acesti oameni il fac pe utilizator sa se simta, depistandu-i pe falsii prieteni ai acestuia, care ar trebui eliminati din cercul de cunostinte.

Denumita "pplkpr" - se pronunta "People Keeper" -, noua aplicatie monitorizeaza ritmul cardiac al utilizatorului si detecteaza chiar si cele mai subtile modificari ale starii emotionale, atunci cand acesta se afla in compania prietenilor si cunoscutilor sai. In acest fel, aplicatia poate sa depisteze prietenii care pot sa dauneze starii de sanatate a utilizatorului.

Pplkpr este o aplicatie gratuita pentru dispozitivele mobile cu sistem de operare iOS, creata de artistii Kyle McDonald si Lauren McCarthy din New York. Ea a fost testata recent si de un grup de studenti de la Universitatea Carnegie Mellon. Aplicatia functioneaza in colaborare cu orice tip de ecran care monitorizeaza ritmul cardiac si poate fi actionat prin Bluetooth. Ea monitorizeaza si inregistreaza ritmul cardiac si, daca observa o schimbare, il roaga pe utilizator sa ii spuna cum se simte, unde se afla si alaturi de cine. In timp, algoritmul pe baza caruia este construita aplicatia asociaza emotiile cu persoanele cunoscute de utilizator, scrie MEDIAFAX.

Din lista de prieteni, Pplkpr identifica oamenii care il fac pe utilizator sa fie fericit, aceia care il calmeaza, dar si persoanele care cauzeaza teama si stres. Aplicatia are numeroase beneficii, afirma creatorii ei. Ea poate sa depisteze, de exemplu, prietenii care ar trebui sa fie evitati in perioadele stresante.

Citeste si:
Cătălin Botezatu, trădat de cei mai buni prieteni: „Am colaborat cu...
Cătălin Botezatu, trădat de...

Aplicatia poate sa blocheze sau sa stearga din lista de prieteni persoanele care il fac pe utilizator sa devina nelinistit sau plictisit, dar si sa expedieze mesaje acelor persoane care il calmeaza pe utilizator sau il fac sa se simta fericit.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.