O trufa alba provenind din Italia, despre care se spune ca este cea mai mare din lume, a fost vanduta pentru 61.250 de dolari la o licitatie care a avut loc la New York, informeaza casa Sotheby's, citata de Reuters.

Trufa, care cantareste 1,89 kilograme, a fost cumparata de o persoana din Taiwan, care a licitat prin telefon, potrivit Sotheby's.

Ciuperca uriasa a fost descoperita in Italia, saptamana trecuta, de Sabatino Truffles, unul dintre cei mai mari furnizori de trufe.

Trufele albe, unele dintre cele mai ravnite delicatese din lume, pot fi gasite in anumite regiuni din Italia din octombrie pana in decembrie. Se gasesc in paduri si pot fi descoperite de vanatori experimentati si caini special antrenati. Trufele variaza in marime si sunt evaluate in functie de aroma, scrie MEDIAFAX.

Potrivit Sotheby's, aceasta este cea mai mare trufa descoperita vreodata. Este de doua ori mai mare decat cea care detinea recordul anterior, vanduta in 2010 pentru 417.200 de dolari, desi cele doua preturi de adjudecare nu sunt neaparat comparabile, potrivit Sotheby's. Licitatia din 2010 a avut loc in timpul unei cine caritabile din Hong Kong, in timp ce pentru trufa care a fost vanduta sambata a licitat un singur cumparator.

Familia Balestra, care detine Sabatino Truffles, spune ca incasarile vor fi donate unor organizatii de caritate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.