Cafeaua poate preveni obezitatea, potrivit unui studiu care a identificat un compus chimic din aceasta bautura ce poate ajuta la combaterea unora dintre consecintele cresterii in greutate, informeaza dailymail.co.uk.

Cercetatorii de la University of Georgia, Statele Unite, au descoperit ca acidul clorogenic, care se gaseste in cafea, a redus semnificativ rezistenta la insulina si acumularea de grasimi in ficatul soarecilor hraniti cu alimente bogate in grasimi.

Cobaii au avut, timp de 15 saptamani, o dieta foarte bogata in grasimi, perioada in care cercetatorii le-au administrat, prin injectii, o solutie care continea acid clorogenic, de doua ori pe saptamana.

Savantii au descoperit ca acidul clorogenic a fost eficient nu numai in prevenirea cresterii in greutate, ci a ajutat si la mentinerea unui nivel normal al glicemiei si a unei stari bune a sanatatii ficatului, scrie MEDIAFAX.

"Studii anterioare au aratat ca printre beneficiile consumului de cafea se numara scaderea riscului de instalare a unor boli cronice ca diabetul de tip II si afectiunile cardiovasculare. Cercetarea noastra merge mai departe, cautand sa identifice beneficiile asociate acestui compus chimic (acid clorogenic, n.r.) care se gaseste din abundenta in cafea, dar si in fructe si legume ca merele, perele, rosiile si coacazele", a declarat Yongjie Ma de la University of Georgia.

"Acidul clorogenic este un antioxidant puternic care reduce inflamatiile. Multe dovezi arata ca bolile legate de obezitate sunt cauzate de inflamarea cronica, deci daca putem controla acest aspect, putem reduce unele dintre efectele negative ale castigarii excesive in greutate", a mai spus Yongjie Ma.

Cercetatorii spun insa ca acidul clorogenic nu este un tratament pentru obezitate. O dieta sanatoasa si un program de exercitii fizice raman cea mai buna metoda de a reduce riscurile asociate obezitatii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.