Noul studiu a aratat ca antioxidantii din cacao, denumiti flavanoli din cacao dietetica, au capacitatea de a imbunatati memorie persoanelor de varsta a treia.
Oamenii de stiinta americani au dorit sa afle daca flavanolii din cacao pot sa stimuleze functia cerebrala si performanta cognitiva pentru 37 de persoane, cu varste cuprinse in intervalul 50-69 de ani, care au primit fie doze mari, fie doze mici de flavanoli de cacao timp de trei luni.
Ei au descoperit ca, in cadrul unor teste de memorie, participantii care au primit cele mai mari doze de flavanoli de cacao au obtinut rezultate mult mai rapide decat aceia care au primit doze mici din acele substante, scrie MEDIAFAX.
Autorii studiului, cercetatorii de la Universitatea Columbia din Statele Unite ale Americii, spun ca noua cercetare ofera prima dovada directa a faptului ca o componenta asociata cu declinul memoriei la varsta a treia este cauzat de o regiune specifica din creier si ca acest tip de declin al memoriei poate fi incetinit printr-o interventie de ordin dietetic.
Despre autor:
Te-ar putea interesa si:
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.
Mai multe despre
-
Analiză Clean Recycle: numărul deșeurilor de ambalaje, în creștere de sărbători
Sursa: green.start-up.ro
-
Baboon, roboții români antrenați să îți automatizeze rapid și eficient afacerea
Sursa: start-up.ro
-
Semnele că ai un suflet trezit spiritual
Sursa: garbo.ro
-
1 milion de clienți ING Bank au beneficiat de asigurări NN
Sursa: futurebanking.ro
-
Evenimentele astrologice din mai ne învață cele mai frumoase lecții de până...
Sursa: kudika.ro
-
Programul Sezamo de Paște: până când putem face cumpărături și ce reduceri a...
Sursa: retail.ro
-
Antreprenoriatul românesc, la ani lumină de dezvoltare: peste 90 % dintre...
Sursa: wall-street.ro