O eclipsa partiala de Soare va avea loc joi si va fi vizibila in cea mai mare parte a Americii de Nord, cu exceptia unei parti din estul Canadei, potrivit space.com.

Eclipsa partiala de Soare - care are loc cand o parte a discului solar este acoperit de Luna - va putea fi observata de pe teritoriul Statelor Unite ale Americii, din Mexic si partial din Canada. Locuitorii din estul Canadei nu vor putea vedea evenimentul astral din cauza ca Soarele va apune inainte de inceperea eclipsei. De asemenea, populatia din estul Siberiei va putea vedea o parte a eclipsei in dimineata zilei de vineri.

Cea mai buna regiune de observare a fenomenului astronomic este situata in zona Cercului Polar nordic din Canada, unde patru cincimi din discul solar vor fi acoperite de Luna, scrie MEDIAFAX.

Urmatoarea eclipsa de Soare vizibila din Romania va avea loc pe 20 martie 2015.

Eclipsele de Soare au loc atunci cand Luna, in orbita ei terestra, se interpune intre Soare si Terra. Observarea acestui fenomen se poate face fara instrumente astronomice, dar este nevoie de filtre de protectie pentru ca privitul direct spre Soare poate afecta grav vederea, ducand chiar la orbire. Specialistii recomanda utilizarea de ochelari speciali.

Retail jobs

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.