Consumul moderat de alcool si carne stimuleaza fertilitatea masculina, in timp ce cafeaua o inhiba, potrivit unor studii prezentate la o conventie medicala organizata recent in Hawaii, informeaza independent.co.uk.

Atunci cand este consumat in exces, alcoolul influenteaza negativ performantele din dormitor ale barbatilor, insa un pahar cu bere sau vin, consumate ocazional, pot sa amelioreze fertilitatea masculina si functia sexuala, afirma autorii unui studiu recent. In schimb, consumul de cafea si de alte bauturi cu cofeina reduce capacitatea reproductiva a barbatilor.

Potrivit unui alt studiu, consumul moderat de carne creste densitatea spermei, in comparatie cu barbatii vegetarieni si cu adeptii dietei vegane, scrie MEDIAFAX.

Cercetatorii care au participat la cea de-a 70-a conferinta anuala organizata la Honolulu, in Hawaii, de Societatea Americana de Medicina Reproductiva au dezvaluit impactul pe care diversele stiluri de viata le au asupra capacitatii reproductive a barbatilor. Cercetatorii de la Universitatea Rochester din New York au chestionat un grup de 753 de barbati care urmau tratamente contra infertilitatii, intre 2003 si 2011, invitandu-i sa raspunda la o serie de intrebari despre consumul de alcool, fumat, sanatatea sexuala si nivelul de satisfactie. Varsta medie a respondentilor a fost de 35 de ani.

Aproape trei sferturi (73%) dintre participantii la studiu au spus ca obisnuiesc sa consume alcool si doar 16% s-au declarat fumatori. Rezultatele au aratat ca barbatii care consuma alcool au raportat performante sexuale mai bune decat abstinentii, in timp ce barbatii care nu beau alcool prezinta un risc mai mare de a suferi de disfunctii erectile si un risc mai mare in ceea ce priveste incapacitatea de a finaliza actul sexual. Prin comparatie, 8,4% dintre fumatori au prezentat forme moderate sau severe de disfunctie erectila si au raportat niveluri de satisfactie sexuala mai scazute decat nefumatorii.

Totusi, nu toate bauturile alcoolice au un impact pozitiv. Intre 2007 si 2013, barbatii care au urmat tratamente contra infertilitatii la Massachusetts General Hospital au fost chestionati in legatura cu dietele lor de dinainte de tratament, incluzand intrebari despre consumul de alcool si cafea. Analiza datelor a evidentiat faptul ca acele cupluri in care partenerul masculin consuma peste 265 de mililitri de cafea pe zi (trei cesti) au cu 50% mai putine sanse de a obtine o sarcina viabila in comparatie cu familiile in care barbatii consuma mai putin de 88 de mililitri de cafea pe zi.

Citeste si:
Ce băuturi preferă românii să consume de sărbători
Ce băuturi preferă românii să...

De asemenea, cercetatorii de la Universitatea Loma Linda din California au descoperit ca barbatii vegetarieni au o sperma cu o concentratie si o mobilitate considerabil mai mici decat aceia care consuma carne.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.