In Taiwan o specie de melci hermafroditi a primit o denumire care marcheaza egalitatea in drepturi a minoritatilor sexuale.

Biologii au botezat noua specie Aegista diversifamilia, cu referire la diversitatea tipurilor de familie, pentru ca "reprezinta diversitatea orientarilor sexuale din regnul animal". Melcii din aceasta specie sunt larg raspanditi in regiunea estica a Taiwanului, dar au fost confundati in trecut ca apartinand unei specii inrudite. Descoperirea a fost publicata in revista ZooKeys.

"Cand pregateam articolul, in Taiwan si in alte tari se ducea o lupta acerba pentru recunoasterea casatoriilor intre persoane de acelasi sex", a spus biologul Dr Yen-Chang Lee, care a sugerat primul ca melcii ar trebui clasificati ca o specie distincta.

"Ne-a amintit ca melcii din specia Pulmonata sunt animale hermafrodite, ceea ce inseamna ca un individ are atat organe sexuale feminine, cat si masculine. Am decis ca ar fi o buna ocazie sa numim aceasta specie in amintirea luptelor purtate pentru recunosterea casatoriilor intre persoane de acelasi sex", a mai spus cercetatorul, care a studiat melcii incepand din 2003, iar anul acesta a publicat studiul prin care clasifica animalele ca apartinand unei specii separate, scrie MEDIAFAX.

Melcii din specia Aegista diversifamilia au o cochilie mai plata si mai mare decat animalele din specia Aegista subchinensis, cu care au fost mult timp confundati, iar cercetatorul Yen-Chang Lee, de la Academia Sinica din Taipei, a studiat in detaliu morfologia animalului si a folosit si markeri moleculari pentru a deosebi speciile intre ele.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.