Un studiu nou arata ca femeile pot fi nervoase pana la 10 zile pe an.

In timp ce femeile admit cu usurinta ca au o stare proasta pana la cinci ore pe saptamana, barbatii sunt de parere ca jumatatile lor sunt nervoase mai des, iar aceasta stare tine pana la opt ore pe saptamana, potrivit unui sondaj de opinie citat de dailymail.co.uk.

Doua treimi dintre persoanele de sex feminin chestionate au fost de acord cu afirmatia ca femeile sunt mai instabile in ceea ce priveste starea de spirit comparativ cu barbatii. Astfel, una din sapte femei a declarat ca o stare de spirit proasta dureaza mai mult in cazul persoanelor de sex feminin decat o stare de bine. Dintre cei o mie de barbati chestionati, 68% au admis ca prefere sa se retraga cand partenerele lor au o stare proasta si doar 15% au declarat ca isi confrunta jumatatea si ii cer sa isi revina.


"Starile de spirit sunt un barometru al starii de sanatate fizica si mentala",
a declarat psihoterapeutul Sally Brown. "Cercetarea arata ca si barbatii si femeile sunt susceptibili instalarii unor stari de spirit proaste din cand in cand, dar ce este mai interesant este cum administreaza cele doua sexe aceste stari. Femeile duc lipsa de timp petrecut doar cu ele insele, in timp ce barbatii se bazeaza pe partenerele lor pentru a fi ajutati sa depaseasca starile neplacute. De asemenea, nu este deloc suprinzator ca 23% dintre respondenti au spus ca schimbarile dese ale starii de spirit le afecteaza relatia.

Schimbarea de anotimp afecteaza negativ

Provocarile zilnice, de la traficul rutier la tehnologia care uneori esueaza le fac pe femei sa treaca repede de la o stare de spirit la alta. Chiar trecerea de la un anotimp la altul are un efect negativ in acest sens. Trebuie tinut insa cont si de factorii hormonali, pentru ca in cazul femeilor hormonii au un impact mai mare asupra starii de spirit, a explicat Sally Brown.

"Din fericire, unele alegeri ce tin de stilul de viata, cum ar fi aceea de a ne inconjura de oameni cu o stare de spirit pozitiva, pot functiona ca un antidot si de multe ori exista solutii simple care ajuta la ridicarea moralului, dupa cum sustin jumatate dintre respondenti, care au declarat ca o simpla baie calda ii poate calma si ii poate face sa se simta mai bine",
a mai spus psihoterapeutul, citat de MEDIAFAX.

Cercetarea a fost efectuata asupra unui esantion de o mie de femei si o mie de barbati si a aratat ca un sfert dintre femei considera ca partenerul de viata este de cele mai multe ori cauza starii de spirit negative. Factorii care pot face o femeie sa aiba o stare de spirit proasta sunt sentimentul de a fi subapreciat, chinul de a tine sub control treburile casnice si a avea prea multe lucruri de facut in general. Majoritatea femeilor chestionate a spus ca a avea cateva ore doar pentru ele insele este suficient pentru a avea o stare de spirit pozitiva, in timp ce una din cinci femei a spus ca ajutorul necesar vine din partea copiilor.

Totodata, 22% dintre persoanele de sex feminin chestionate considera ca exercitiile fizice sunt utile in aceasta problema, una din zece a spus foloseste ciocolata ca o solutie, iar doua cincimi au raspuns ca un pahar cu vin ajuta la ridicarea moralului. De asemenea, o cincime dintre femei a spus ca mersul la cumparaturi ajuta, in timp ce una din 20 de femei a identificat un somn bun ca fiind solutia pentru o stare de spirit pozitiva.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.