Calea Lactee, galaxia in care se afla Terra, va fi "canibalizata" de galaxia Andromeda, cu care va intra in coliziune peste aproximativ 4-5 miliarde de ani, informeaza huffingtonpost.com.

O noua simulare pe computer, realizata de International Centre for Radio Astronomy Research din Australia, prezinta felul in care va arata aceasta coliziune cosmica. Aceasta simulare face parte dintr-un nou studiu stiintific, realizat pentru a demonstra felul in care galaxiile masive, precum Andromeda, au tendinta de a creste "hranindu-se" cu galaxii mai mici, scrie MEDIAFAX.

"Toate galaxiile se nasc mici, dar ele cresc colectionand gaze cosmice pe care le transforma foarte eficient in stele", a declarat coordonatorul studiului, Aaron Robotham, profesor la Universitatea Western Australia. "Apoi, din cand in cand, ele sunt canibalizate complet de galaxii mult mai mari", a mai spus acesta.

Studiul a fost publicat online in buletinul lunar editat de Royal Astronomical Society.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.