Un studiu recent arata ca persoanele religioase nu sunt mai morale decat cele fara credinta.
Cercetatorii au vorbit cu 1.252 de adulti din Statele Unite si Canada, fiecare dintre ei cu religii si orientari politice diferite. Ei au ajuns la concluzia ca cei religiosi si cei necredinciosi au comis un numar similar de fapte bune.

Si mai suprinzator este faptul ca cei care au fost intervievati au recunoscut mai multe fapte rele decat bune. Diferentele sunt la nivel de intensitate a emotiei, spun cercetatorii. De exemplu, persoanele religioase percep mai intens sentimentele de vina, dezgust si jena atunci cand au facut o fapta imorala.

Intensitatea emotiei

Ba mai mult, cei religiosi sunt mai multumiti de ei insisi atunci cand fac o fapta buna comparativ cu persoanele care nu sunt religioase. Este primul studiu care analizeaza fapte si situatii etice reale, nu ipotetice. La cercetare au participat experti de la Universitatea Illinois din Chicago, Universitatea Cologne din Germania si Universitatea Tilburg din Olanda.
Retail jobs


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.