O varianta in miniatura a celebrului mausoleu Taj Mahal a fost creata de un grup de 35 artizani din India.
Cei 35 de artizani si-au petrecut ultimii trei ani lucrand cu multa perseverenta pentru a construi o replica exacta a mausoleului Taj Mahal in orasul Bhopal din centrul Indiei. Joi, ei au prezentat presei rezultatul muncii lor. Este un vis devenit realitate pentru Syed Hanif, omul de afaceri aflat in spatele proiectului. "Am folosit 400 de kilograme de argint pur si 10 kilograme de aur. Sunt 32 de usi, 25 de vase, iar in fata monumentului sunt sine de cale ferata, confectionate din aur. Am incrustat cate doua diamante de doua carate in fiecare usa", a spus el.

Versiunea miniaturala a mausoleului a costat aproape 19 milioane de dolari.

Monumentul original a fost construit in urma cu 360 de ani, de imparatul mogul Shah Jahan, in amintirea sotiei sale Mumtaz Mahal, care a murit in timpul nasterii celui de-al 14-lea copil al cuplului imperial. Celebrul mausoleu din marmura este una dintre cele mai mari atractii turistice ale Indiei, aducand patru milioane de turisti in fiecare an, in orasul Agra din nordul tarii.



Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.