Participante la mai multe experimente in spatiu, organizate pentru a studia efectele gravitatiei asupra vietii lor sexuale, cinci soparle gecko au fost descoperite moarte la revenirea lor pe Terra.

"Din pacate, toate soparlele noastre au murit", a anuntat Roskosmos intr-un comunicat. "Data si cauza mortii lor sunt cercetate si vor fi determinate de expertii nostri", a adaugat agentia spatiala rusa, citata de MEDIAFAX.

Soarta celor cinci gecko, trimise in spatiu pe 19 iulie, a fost indelung comentata pe plan mondial, dupa ce oamenii de stiinta rusi au anuntat ca au pierdut controlul asupra satelitului Foton-M4, in care se aflau acele soparle. Centrul de control a reusit totusi sa restabileasca destul de repede contactul cu satelitul, plasandu-l apoi pe orbita corecta. Satelitul a revenit in cele din urma luni pe Terra, asa cum era stabilit.

In schimb, mustele prezente la bordul satelitului au supravietuit si chiar au putut sa se reproduca in spatiu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.