Demodex folliculorum este o specie parazita de acarieni. Este unul dintre cei mai raspanditi paraziti ai pielii fetei omului.


Toate persoanele care au fost testate au pe piele acest vietuitoare cu 8 picioare care traiesc in foliculii pilosi, hranindu-se cu sebum fara a ne face rau.

Acarienii adulti au doar intre 0,3 mm si 0,4 mm lungime. Acesta are un corp semi-transparent, alungit, care consta din doua regiuni contopite. Cele patru perechi de picioare sunt scurte, articulate si anexate de prima regiune a corpului. Corpul este acoperit cu solzi care faciliteaza agatatul si sapatul in piele. Aparatul excretor aproape ca lipseste, deoarece metabolismul intern este foarte eficient si nu produce reziduuri. Demodexul folliculorum se misca pe suprafata pielii cu o viteza de aproximativ 8-16 cm/ora. El este activ, in special, noaptea.


Nu se stie cum s-au ales oamenii cu asemenea „musafiri” permanenti; probabil, cand omul a migrat din Africa, a luat cu el si aceste creaturi, crede Michelle Trautwein, profesor de entomologie la North Carolina State University.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.