Problemele imbatranirii la femei si barbati ar putea sa fie rezolvate in viitor cu ajutorul blefaroplastia.

Potrivit unui comunicat, cele mai multe femei sunt preocupate sa pastreze un aspect cat mai natural si tanar al ochilor. Medicii chirurgi esteticieni vin in intampinarea persoanelor care au astfel de probleme, eliminand semnele trecerii timpului si oferind chipului un aspect cu cinci sau chiar zece ani mai tanar, potrivit lui Calin Dobos, medic specialist in chirurgie faciala si chirurgie plastica.

"Blefaroplastia estetica este o procedura de chirurgie plastica dedicata acestor probleme, cu rolul de a indeparta excesul de piele si grasime din zona ochilor. De asemenea, se poate reda plenitudinea pleoapelor prin transfer de grasime sau acid hialuronic. Astfel, se elimina aspectul obosit si imbatranit al ochilor si se pot ridica si sprancenele", a explicat Calin Dobos. Chirurgia pleoapelor este una dintre cele mai spectaculoase interventii chirurgicale estetice, care se adreseaza ambelor sexe, avand un rezultat stabil pentru mult timp.

Interventia chirurgicala, din ce in ce mai populara

Conform unui studiu, numarul persoanelor care se supun unei blefaroplastii este in crestere. Din 2011, in Statele Unite ale Americii, numarul de pacienti care solicita o astfel de interventie a crescut anual cu 10%. In total, se efectueaza in jur de 100.000 de operatii de blefaroplastie pe an. Caderea pleoapelor apare ca urmare a unui exces de piele si/sau a scaderii tonusului musculaturii care controleaza miscarile pleoapelor. Ochii devin iritati si uscati daca pleoapele inferioare se rasfrang in afara si nu isi mai pot exercita functia protectoare. Daca rasfrangerea pleoapei se realizeaza spre interior, genele vor produce iritatii si chiar rani ale tesutului conjunctiv. Caderea pleoapei superioare spre gene, numita si dermato-chalasis, impiedica aplicarea machiajului ochilor si uneori poate impiedica vederea in sus. Exista cazuri in care aceasta cadere este insotita de o deplasare in jos a sprancenelor, frecventa in cazul barbatilor.

Specialistii spun ca se pot face in aceeasi zi interventii combinate, atat la pleoapele de sus, cat si la cele de jos, sau asociate cu liftinguri faciale, injectari de substante, in functie de dorintele pacientului. Durerile interventiilor sunt minime sau absente si cedeaza la calmantele obisnuite. Rezultatele operatiei sunt vizibile dupa cateva zile, iar rezultatul definitiv va fi observabil in cateva saptamani. Costul unei interventii de blefaroplastie variaza intre 600 si 1.000 de euro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.