Un studiu controversat afirma ca marijuana poate ajuta cuplurile sa se certe mai putin.
Marijuana a fost acuzata de-a lungul anilor de cauzarea unui numar mare de accidente de automobil si de faptul ca alimenteaza violenta. Cu toate acestea, un studiu recent, controversat, sugereaza faptul ca sotii care fumeaza acest drog impreuna sunt mai putin dispusi sa devina violenti unul fata de celalalt. Cercetatorii sunt de parere ca acest lucru se explica nu doar prin efectele pe care marijuana le are asupra creierului, ci si prin faptul ca partenerii de viata care folosesc acest drog impreuna impartasesc mai multe valori similare si cercuri sociale, iar aceste detalii duc la scaderea riscului de izbucnire a unui conflict.

Cercetatorii de la Universitatea Buffalo si de la Health Professions and Research Institute on Addictions din New York au studiat 634 de cupluri si au facut urmatoarea constatare: cu cat participantii fumau impreuna mai multa marijuana, cu atat ei erau mai putin dispusi sa se angajeze in episoade de violenta domestica. Monitorizand acele cupluri pe parcursul primilor noua ani de casnicie, cercetatorii au descoperit ca barbatii care foloseau drogul de trei ori pe saptamana, fumandu-l impreuna cu sotiile lor, erau cel putin expusi in fata riscului de a deveni violenti fata de partenerele lor. Autorii studiului, publicat in Psychology of Addictive Behaviours, spun ca legatura dintre consumul de marijuana si reducerea episoadelor de violenta domestica era cel mai pronuntata in randul femeilor care nu aveau niciun istoric de comportamente antisociale.

Marijuana fara alcool

Un alt studiu, realizat in 2013, de aceeasi universitate americana arata ca alcoolul consumat in cantitati exagerate este daunator pentru casnicie daca este utilizat doar de unul dintre soti - insa nu si atunci cand este consumat de ambii parteneri de cuplu. Rata divorturilor din randul cuplurilor in care ambii soti erau bautori inveterati era la acelasi nivel cu aceea inregistrata in randul cuplurilor in care niciunul dintre soti nu consuma alcool.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.