Un ucrainean pe nume Leonid Stadnik, considerat cel mai inalt om din lume, a murit la 44 de ani.

Leonid Stadnik, care avea o inaltime de 2 metri si 57 de centimetri, a murit din cauza unei hemoragii cerebrale, informeaza MEDIAFAX. Stadnik, cel mai inalt om din lume, era fermier si nu a fost niciodata casatorit.

Suferea de cancer

De la varsta de 12 ani, Leonid Stadnik suferea de o tumoare benigna la glanda pituitara, o glanda endocrina din creier. Aceasta tumoare a declansat acromegalie, o afectiune hormonala cunoscuta si sub denumirea "gigantism". Leonid a suportat mai multe operatii pe creier. El purta marimea 62 la picior, iar hainele si incaltamintea erau realizate pe comanda. Consatenii lui spuneau ca Leonid Stadnik era o persoana amabila si simpatica.

Stadnik nu era insa detinatorul oficial al recordului mondial de inaltime, intrucat a refuzat sa se lase masurat de reprezentantii Guinness World Records in 2008. Formal, cel mai inalt om din lume este Sultan Kesen din Turcia. Cu toate acestea, ucraineanul Leonid Stadnik era cu sase centimentri mai inalt decat "rivalul" sau din Turcia.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.