Insulele Tristan da Cunha se afla la mii de kilometri de cel mai apropiat platou continental, fiind inconjurate cat vezi cu ochii de Oceanul Atlantic.

Cei peste 2.800 de kilometri care il despart de coasta sud-africana, sau distanta de 2.414 kilometri pana la cea mai apropiata suprafata ce se inalta peste nivelul oceanului transforma acest loc in cel mai indepartat grup de insule locuite de pe planeta, potrivit The Huffington Post, citat de MEDIAFAX.

Sase insule fac parte din acest grup: Tristan Da Cunha (insula principala), Insula Inaccesibila - pe buna dreptate numita astfel-, Insula Nightingale, Middle, Stoltenhoff si Gough.

Cine a descoperit-o?

Primii exploratori au ocolit insula Tristan da Cunha din cauza reliefului accidentat, lipsei unui port natural, dar si a climei aspre, cu vanturi puternice pe tot parcursul anului. Insula a fost colonizata de britanici in 1816 si de atunci a jucat un rol important in diferite razboaie.
In prezent insula este locuita de aproximativ 275 de persoane, iar accesul noilor rezidenti este interzis. Populatia insulei este alcatuita din aproximativ 80 de familii care au doar sapte nume, ceea ce inseamna ca mai toti sunt inruditi.

Cum poti sa ajungi acolo?

O vizita in Tristan da Cunha este un drum lung si anevoios, dar merita daca doriti sa aveti sentimentul izolarii complete. Toti vizitatorii trebuie sa primeasca permisiunea inainte de a se imbarca pentru aceasta aventura. Pe insula de poate ajunge doar de pe mare, vaporul parcurgand in sase zile cei 2.816 kilometri care o despart de Cape Town. Odata ajunsi pe insula, vizitatorii pot explora asezarea numita Edinburgh-ul celor Sapte Mari, care le pune la dispozitie magazine, un curs de golf, case, o scoala si un port. Desi izolata, insula nu este desprinsa total de lume - exista aici televiziune, radio si un ziar online. Un internet-cafe a fost deschis pe insula in 2006.

Insula este plina de viata salbatica si minuni naturale: pinguini, albatrosi, balene, un parc vulcanic si o mare diversitate vegetala. O vizita pe Tristan da Cunha este o aventura adevarata, pentru ca nimic nu se compara cu istoria unica si izolarea extrema a acestei insule.

Citeste si:
AU ÎNCEPUT PREGĂTIRILE PENTRU MASSIF 2023. CUM ARATĂ MASSIF?...
AU ÎNCEPUT PREGĂTIRILE PENTRU...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.