O turista daneza a fost amendata cu suma de 600 de euro pentru ca a aruncat un chistoc pe o plaja din Sardinia, relateaza site-ul TheLocal.it, care-i indeamna pe turisti sa fie mai atenti cand viziteaza alte tari.

Daneza a fost surprinsa de un politist aruncandu-si tigareta pe o plaja de la Alghero, in nord-vestul Sardiniei. Femeia ar fi protestat, dar ulterior si-a recunoscut fapta si si-a cerut scuze. Autoritatile de la Alghero au intensificat controalele pe plaje, in august, alti turisti riscand sa fie amendati pentru ca fac mizerie. Mucurile de tigara sunt considerate unele dintre cele mai poluante reziduuri, avand nevoie de aproximativ 200 de ani pentru a se descompune, potrivit Rai News, scrie MEDIAFAX.

Alt turist danez a ajuns la inceputul saptamanii pe prima pagina, in presa italiana, dupa ce a platit suma de 29.226 de coroane (3.920 de euro) pentru a veni cu taxiul la Roma, de la Odense, parcurgand 1.803 kilometri si traversand Europa pentru a vizita o anumita biserica din capitala italiana.

Pe de alta parte, turistii sunt vizati de autoritatile italiene pentru tot felul de abateri. In Sicilia, autoritatile au inceput sa aplice amenzi in valoare de 500 de euro strainilor care incearca sa fure bucati din faimoasa stanca Scala dei Turchi (Scara turcilor), dupa o serie de furturi de roci de un alb stralucitor din aceasta formatiune stancoasa.

Dar Sicilia nu este singurul din Italia in care turistii se comporta in acest fel. La inceputul anului, un turist canadian a fost surprins, la Roma, cu un fragment din Colosseum in rucsac. De asemenea, unii turisti au fost surprinsi distrugand monumente antice - inclusiv Colosseumul si Ponte Vecchio de la Venetia - sau statui.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.