Cele mai multe persoane vor sa slabeasca pentru ca sunt de parere ca astfel viata lor se va schimba in bine, dar, uneori, dietele pe care le urmeaza le fac sa se simta mai rau, iar riscul de a dezvolta depresie este mai mare in cazul lor, se arata intr-un nou studiu.

Cercetatorii britanici au descoperit ca pierderea in greutate nu ii face pe oameni fericiti, asa cum se credea. Din contra, persoanele care au reusit sa piarda in greutate, in timpul studiului, au fost de doua ori mai predispuse sa se simta triste, singure si letargice, in comparatie cu cele care si-au mentinut greutatea ori s-au ingrasat.

Cercetarea, realizata la University College London, a aratat ca industria de publicitate le transmite persoanelor care vor sa piarda in greutate ca vietile lor se vor schimba in bine daca sunt mai slabe. Din acest motiv, acestea se simt dezamagite cand descopera ca s-au schimbat foarte putine lucruri in viata lor, in afara de numarul kilogramelor.

Cercetarea a fost efectuata pe un esantion de aproximativ 2.000 de persoane supraponderale si obeze (barbati si femei), cu varsta de peste 50 de ani. Participantii la studiu au fost cantariti la inceputul studiului si au raspuns unor intrebari privind frecventa momentelor in care s-au simtit tristi, singuri si indiferenti.

Patru ani mai tarziu, 14% dintre voluntari au pierdut 5% din greutatea lor corporala - suficient, potrivit cercetatorilor, pentru a-si imbunatati starea de sanatate.

Testele efectuate au aratat ca nivelul tensiunii arteriale si cel al grasimilor rele din sange au scazut, insa voluntarii au manifestat o stare proasta de dispozitie. Persoanele care au scazut in greutate au fost cu 78% mai predispuse sa manifeste simptome ale depresiei, spre deosebire de cele care nu au slabit, se mai arata in studiul cercetatorilor britanici.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.