Cercetatorii de la Ecole polytechnique fédérale din Zurich (EPFZ) au reusit sa vindece artrita intr-un studiu realizat pe soareci si intentioneaza sa testeze noua terapie in curand si pe pacienti umani, potrivit unui comunicat dat publicitatii joi de EPFZ.

Poliartrita cronica reprezinta o inflamatie a articulatiilor, foarte dureroasa, care afecteaza aproximativ 1% din populatia mondiala, potrivit EPFZ.

Deocamdata nu exista medicamente care sa fie capabile sa incetineasca sau sa stopeze evolutia bolii, care cauzeaza degenerarea cartilagiilor si a oaselor. Medicii elvetieni au reusit sa vindece complet soarecii din acest experiment cu ajutorul unui anticorp "inarmat", combinat cu un medicament deja disponibil pe piata, Dexametazon. Metoda a avut rezultatele scontate pe soareci, a explicat cercetatoarea Teresa Hemmerle.

Cercetatorii au testat anticorpul "inarmat" alaturi de acel medicament. Daca este administrat doar unul dintre ele, atunci terapia nu are efect. In schimb, atunci cand ambele elemente ale tratamentului sunt aplicate simultan, inflamatiile tipice acestei boli dispar in doar cateva zile.

Teste clinice sunt prevazute sa aiba loc in 2015 pe pacienti umani care sufera de poliartrita cronica. Proiectul este sustinut de Comisia federala pentru tehnologie si inovatie (CTI) din Elvetia.

Testele vor fi coordonate de compania specializata in biotehnologie Philochem, care are sediul general in apropiere de Zurich.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.