Trei astronauti de pe Statia Spatiala Internationala (ISS), doi americani si un german, au transmis mesaje de incurajare echipelor nationale de fotbal ale tarilor lor, dupa debutul, de joi, al Cupei Mondiale FIFA 2014, care se desfasoara in Brazilia, si au schimbat cateva pase in imponderabilitate.

Potrivit ziarului The Guardian, Statele Unite si Germania vor disputa primul meci din cadrul Cupei Mondiale pe 26 iunie, in orasul brazilian Recife.

Turneul mondial se va desfasura pe 12 stadioane din 12 orase din Brazilia, alese pe 31 mai 2009 din 18 orase candidate.

Cupa Mondiala de Fotbal 2014, ajunsa la a 20-a editie, are loc intre 12 iunie si 13 iulie si este transmisa in direct, in Romania, de TVR.

ISS este un proiect spatial in valoare de 100 de miliarde de dolari, finantat in principal de Statele Unite ale Americii si la realizarea caruia participa 16 tari. Statia este ocupata in permanenta, din noiembrie 2000, de echipaje comune.

ISS se afla pe orbita terestra la o altitudine de 400 de kilometri, efectuand o rotatie completa in jurul Terrei la fiecare 90 de minute, navigand cu viteza medie de 28.000 de kilometri/ ora. Cantarind peste 408 tone, ISS ofera un spatiu locuibil echivalent cu cel dintr-un avion Boeing 747.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.