Prima lotiune de protectie solara potabila a fost lansata pe piata de o companie americana, potrivit careia ingerarea a trei lingurite din acest produs ofera o protectie de trei ore, informeaza dailymail.co.uk.

Lotiunea Harmonised H20 UV asigura un factor de protectie de 30 si neutralizeaza 97% din radiatiile solare UVA si UVB, potrivit companiei producatoare Osmosis Skincare din Statele Unite.

Produsul este disponibil in doua variante - bronzanta si non-bronzanta -, iar lotiunea bronzanta permite utilizatorilor sa se bronzeze fiind protejati in acelasi timp de razele solare.

Pe site-ul companiei americane, producatorii recomanda ingerarea a 2 mililitri de lotiune, o data la patru ore, de preferat amestecata cu 60 de mililitri de apa, cu o ora inainte de expunerea la soare. Utilizatorii trebuie sa administreze alta doza dupa trei ore, daca expunerea la soare se prelungeste. Persoanele care fac sport in aer liber si iau medicamente fotosensibilizante trebuie sa foloseasca o protectie suplimentara, dupa 30 - 40 de minute.

Aceasta lotiune contine molecule care vibreaza la suprafata pielii si neutralizeaza radiatiile UVA si UVB in proportie de 97%, inainte ca acestea sa atinga pielea.

"Produsul are un efect de reflectare a razelor ultraviolete asemanator cu acela creat de lotiunile solare pe baza de titan si zinc, cu factor de protectie 30, dar cu rezultate mult mai bune decat acestea, impiedicand reactia de inflamare vizibila si dureroasa pe care o definim ca arsuri solare", a declarat Ben Johnson, fondatorul Osmosis Skincare, pe blogul companiei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.