Cercetatorii americani studiau efectele antioxidante ale cafelei cand au descoperit ca acidul clorogenic, un antioxidant regasit intr-o proportie cuprinsa intre 7% si 9% in boabele de cafea, previne deteriorarea vederii si chiar degenerescenta retinei, provocata de glaucom, inaintarea in varsta si diabet.
In studiul publicat de cercetatorii americani in Journal of Agricultural and Food Chemistry se arata ca acidul clorogenic administrat soarecilor a impiedicat degenerescenta retinei acestora.
"Retina este un strat subtire de tesut din interiorul ochiului, ca un perete interior cu milioane de celule fotosensibile si celule nervoase care primesc si organizeaza informatiile vizuale. Este, de asemenea, unul dintre cele mai active tesuturi din punct de vedere metabolic, avand nevoie de niveluri crescute de oxigen si fiind sensibil la stresul oxidativ", a precizat profesorul Chang Y. Lee, coordonatorul studiului.
"Cafeaua este cea mai populara bautura din lume, iar acum intelegem ce beneficii putem obtine de pe urma acesteia", a adaugat Chang Y. Lee.
Despre autor:
Te-ar putea interesa si:
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.
Mai multe despre
-
Ce planuri are PKO Bank în România: cea mai mare bancă din Polonia are active...
Sursa: futurebanking.ro
-
Sumă record cheltuită de utilizatorii OnlyFans în 2024. Câți bani au ajuns la...
Sursa: wall-street.ro
-
FRENVI, compania care îți pune pe masă tacâmuri sustenabile și comestibile
Sursa: green.start-up.ro
-
[hi]Digitail[/hi], drumul din Iași la investiție series B și peste 10.000 de...
Sursa: start-up.ro
-
Românca Alina Sabău, antreprenoare în fashion de lux, va deschide un nou...
Sursa: retail.ro
-
George Burcea, moment controversat! De ce a izbucnit când a fost întrebat...
Sursa: kudika.ro
-
Tragedie șocantă în showbiz. Celebrele gemene Kessler au murit mână în mână,...
Sursa: garbo.ro