Pornind de la trei studii americane efectuate pe 120.000 de persoane, in cea mai mare parte angajati din sistemul medical, o echipa de cercetatori din Statele Unite ale Americii si Singapore a stabilit o legatura intre suplimentarea consumului zilnic de cafea cu o ceasca si jumatate, timp de patru ani, si reducerea cu 11% a riscului de imbolnavire cu diabet de tip 2, cea mai frecventa forma a acestei maladii.
"Am observat ca o crestere a consumului de cafea, dar nu si de ceai, timp de patru ani, a fost asociata cu scaderea riscului de diabet in urmatorii patru ani", au afirmat cercetatorii in studiul coordonat de Frank Hu, de la Scoala de sanatate publica Harvard, din Boston, si publicat in revista Diabetologia.
Dimpotriva, reducerea consumului zilnic de cafea cu doua cesti a crescut riscul de diabet cu aproximativ 18%.
Pe de alta parte, expertii citati de Science Media Center au avertizat impotriva oricarei extrapolari a rezultatelor.
"Nicio recomandare in privinta consumului de cafea nu poate fi facuta pornind de la acest studiu", au afirmat expertii, subliniind mai ales ca recomandarile au in vedere mai ales modificari ale consumului de cafea si efectele pe termen scurt ale cafelei asupra riscului de diabet.
Despre autor:
Te-ar putea interesa si:
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.
-
Analiză Clean Recycle: numărul deșeurilor de ambalaje, în creștere de sărbători
Sursa: green.start-up.ro
-
De ce te lasă Dumnezeu să urli de durere?
Sursa: garbo.ro
-
Pregătiri de Iepuraș: Cele mai frumoase 20 de piese vestimentare pentru...
Sursa: kudika.ro
-
Băncile europene au avut un an record în 2023
Sursa: futurebanking.ro
-
S-a deschis încă un mall în România: peste 100 de milioane de euro investiți...
Sursa: retail.ro
-
Vrei o mașină puternică? Sunt șanse mai mari să ajungi cu ea în șanț
Sursa: wall-street.ro
-
Femeia care rescrie felul în care copiii învață să vorbească
Sursa: start-up.ro