NASA a postat pe internet duminica mai multe imagini cu o noua explozie solara.

Explozii solare se produc atunci cand mediul plasmatic din interiorul Soarelui se incalzeste pana la zeci de milioane de grade, ceea ce determina accelerarea electronilor, protonilor si ionilor pana la viteze apropiate de viteza luminii.

Acestia sunt aruncati din interiorul Soarelui in atmosfera acestuia. Atunci cand explozia solara este de mai mica amplitudine materia ejectata apare sub forma unor protuberante sau arcuri sustinute de campul magnetic solar, in final particulele fiind atrase inapoi datorita gravitatiei; iar cand explozia solara este de o magnitudine semnificativa particulele sunt trimise in spatiu sub forma unui vant stelar. In acest din urma caz intalnirea vantului solar cu Pamantul poate produce interferente electrice afectand aparatura electronica si incarcand suplimentar retelele electrice de la sol.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.