O fetita din statul american Arizona, in varsta de trei ani, are un coeficient de inteligenta de 160 si a fost acceptata in Mensa, o organizatie globala exclusivista care are ca membri persoane cu un nivel de inteligenta deosebit de ridicat.

Cu un coeficient de inteligenta de peste 160, Alexis Martin, o fetita din orasul Queen Creek, a devenit cea mai tanara membra a filialei din Arizona a organizatiei Mensa, informeaza un post de televiziune din Phoenix.

Alexis Martin, care citeste la fel de bine ca un elev de clasa a V-a si a invatat limba spaniola cu ajutorul iPad-ului parintilor ei, a obtinut un scor uluitor la un test de inteligenta, calificandu-se astfel pentru a fi inclusa in Mensa, organizatia mondiala din care face parte doar 2% din populatia globului, a precizat tatal ei, Ian, scrie MEDIAFAX.

Ian Martin a declarat pentru postul ABC15 ca familia sa a inceput sa remarce ca fiica lor era diferita atunci cand aceasta avea varsta de un an.

"Ne recita povestile pe care i le spuneam in noaptea precedenta. Nu doar ca ni le repovestea, ci ni le recita cu exact aceleasi cuvinte".

Ian Martin spune ca Alexis, care a inceput sa citeasca la varsta de doi ani, are un talent special.

"De fiecare data cand invata un cuvant nou, nu il foloseste apoi niciodata intr-un context incorect", a adaugat el.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.