Femeile isi petrec, in medie, mai mult de jumatate din viata purtand machiaj, potrivit unei cercetari recente, care arata, totodata, ca una din cinci reprezentante ale sexului frumos refuza sa iasa din casa nemachiata.

Intr-o zi obisnuita, femeile stau machiate aproximativ 13 ore, ramanand astfel doar 11 ore in care nu poarta machiaj.

Cercetatorii au analizat raspunsurile a 2.000 de femei pentru realizarea unui studiu detaliat despre obiceiurile de machiaj ale acestora si rutina de infrumusetare.

Sondajul a aratat ca femeile incep sa se machieze in jurul orei 8.00, iar procesul dureaza, in medie, 11 minute. La ora 20.47, femeile se demachiaza, potrivit rezultatelor aceluiasi sondaj, scrie MEDIAFAX.

Totodata, 25% dintre femei spun ca nu se demachiaza pana la ora 22.30.

Jumatate dintre femeile participante la sondaj au declarat ca petrec mai mult timp machiate decat nemachiate.

"Aceasta cercetare arata ca multe femei petrec o mare parte din timpul lor purtand machiaj. Se poate spori fara indoiala increderea si te poate face sa te simti mai bine cu tine, asa ca nu este o surpriza ca femeile insista sa-l poarte tot timpul (machiajul, n.r.)", a spus Robert Slade, director de vanzari si marketing al companiei Beurer din Marea Britanie.

Aproape una din cinci femei a spus ca refuza sa iasa din casa daca nu este machiata si 10% dintre participante au pecizat ca mai mult machiaj le face sa se simta mai bine. De fapt, 38% dintre femei sunt atat de reticente in a se demachia incat merg frecvent la culcare cu machiajul intact.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.