Activitatea sexuala sporeste inteligenta, stimuland productia de celule cerebrale si ameliorand memoria pe termen lung, potrivit unui studiu realizat pe soareci.

Potrivit autorilor acestui studiu, creierele soarecilor de varsta mijlocie au produs mai multe celule noi dupa ce acele exemplare s-au imperecheat.

Cercetatorii de la Universitatea Maryland din Statele Unite afirma, totodata, ca o activitate sexuala frecventa determina o capacitate cerebrala mai mare. Totusi, beneficiile de la nivelul creierului s-au pierdut daca activitatea sexuala a fost intrerupta.

Un al doilea studiu, realizat tot pe soareci si publicat in 2013, sugereaza faptul ca sexul contracareaza efectele pe care stresul le are asupra creierului, scrie MEDIAFAX.

Desi sexul poate sa ii faca pe practicanti mai destepti, reciproca acestei teorii nu este neaparat adevarata.

"Chiar daca esti destept, acest lucru nu inseamna neaparat ca vei avea parte de mai mult sex. De fapt, adolescentii inteligenti au tendinta de a-si amana initierea in activitatile sexuale", se afirma intr-un studiu aparut pe site-ul publicatiei The Atlantic.

In orice caz, simpla productie de noi celule cerebrale ar putea sa nu fie suficienta.

Psihologul Tracey Shors a declarat la o conferinta organizata de Society for Neuroscience ca este nevoie de multa munca pentru ca acele celule sa supravietuiasca.

"Poti sa obtii celule cerebrale noi prin sport, Prozac si sex. Daca iti antrenezi creierul, iti vei mentine vii mai multe dintre acele celule produse. Si, daca faci ambele lucruri, vei obtine ce e mai bun din ambele lumi - vei produce mai multe celule si vei mentine in viata mai multe dintre ele", a explicat ea.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.