Oamenii de stiinta s-au declarat "entuziasmati" de rezultatele preliminare ale unui studiu despre un nou medicament contra acumularilor de proteine din creier ce ar putea fi lansat sub forma unei pastile contra maladiei Alzheimer in urmatorii cinci ani.

Noul medicament contra maladiei Alzheimer, care reduce cu pana la 90% un component crucial (acumulari sau placi de proteine cerebrale) care declanseaza boala, va fi testat in viitorul apropiat pe cateva mii de pacienti, informeaza dailymail.co.uk.

Daca testele clinice vor avea succes, noua pastila va fi de mare ajutor celor 500.000 de britanici diagnosticati cu un risc crescut de a dezvolta Alzheimer si care prezinta probleme de memorie la varsta mijlocie, scrie mediafax.

La pacientii cu Alzheimer, cercetatorii au remarcat ca anumite acumulari cerebrale, denumite proteine beta-amiloida, se lipesc de celulele cerebrale, provocand modificari la nivelul memoriei, starii de dizpozitie si comportamentului zilnic.

Rezultatele unui studiu precedent, realizat pe 200 de pacienti pe durata a trei luni, dar si ale altor studii au aratat ca acel medicament reduce placile amiloide cu pana la 90 de procente.

Atat voluntari sanatosi, cat si pacienti diagnosticati cu maladia Alzheimer, au luat acel medicament si nu au prezentat efecte secundare serioase.

Noul test clinic va fi realizat pe un esantion de peste 3.000 de persoane din 21 de tari.

Prima faza, de 18 luni, a studiului, va include 1.960 de pacienti cu o forma usoara sau moderata de Alzheimer - un grup de pacienti care prezinta deja placi amiloide semnificative. A doua faza a studiului, care va dura doi ani, va fi realizata pe 1.500 de pacienti care se afla in primele stadii ale bolii, care prezinta dificultati de memorie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.