Un crater de pe Mercur a primit numele rockerului britanic John Lennon, iar alte noua zone de impact de pe aceasta planeta au fost denumite in memoria unor personalitati din universul cultural si artistic.

Numele acordate celor 10 cratere de pe planeta Mercur au fost alese, in aceasta saptamana, pe baza voturilor exprimate de public.

Printre artistii omagiati prin aceasta maniera insolita se afla scriitorul Truman Capote, compozitorul Hector Herlioz, sculptorul Alexander Calder si tenorul Enrico Caruso, scrie MEDIAFAX.

Toate craterele descoperite recent trebuie sa primeasca numele "unor artisti, muzicieni, pictori si scriitori decedati, care au avut contributii extraordinare si fundamentale in domeniile lor si sunt considerati ca niste personalitati istorice, semnificative, de peste 50 de ani", se afirma intr-un comunicat emis de Uniunea Astronomica Internationala, organismul care acorda nume planetelor si satelitilor.

Cele 10 cratere se adauga astfel altor 114 zone de impact de pe Mercur care au fost denumite deja, pe baza fotografiilor realizate de sonda spatiala Messenger, care a zburat la mica distanta in jurul acestei planete, in anul 2008.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.