Aspirina este unul dintre cele mai eficiente remedii contra durerii in gat, dar si mierea si produsele care contin mentol au efecte calmante, se arata intr-o cercetare recenta, potrivit MEDIAFAX care citeaza Daily Mail.

O solutie din cateva tablete de aspirina dizolvate in apa, cu care se face gargara, poate reduce intensitatea durerii in cateva ore, se arata intr-un studiu realizat de cercetatorii de la University of Cardiff Common Cold Centre. Efectul dureaza peste sase ore. De asemenea, inhalarea produselor care contin mentol este un mijloc de calmare a durerilor in gat.

Totodata, unele tipuri de miere pot contribui la tratarea infectiilor la nivelul gatului, deoarece contin peroxid de hidrogen, care are proprietati antibacteriene, potrivit expertilor de la Universitatea Waikato din Noua Zeelanda.

O remediu mai putin obisnuit, dar care s-a dovedit a fi eficient, este acupunctura la nivelul urechii, desi cercetatorii consemneaza ca e posibil sa fie vorba despre un efect placebo.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.