Prolactina, hormonul care stimuleaza lactatia, influenteaza de asemenea libidoul barbatilor, conform unui studiu publicat in Journal of Sexual Medicine.

Studiul a urmarit 3.000 de barbati europeni, cu varsta cuprinsa intre 40 si 79 de ani, carora li s-a evaluat nivelul de testosteron si prolactina, precum si cantitatea de colesterol, zaharurile din sange si indicele de masa corporala.

Barbatii participanti la studiu care aveau niveluri scazute ale hormonului prolactina se confruntau cu un libido scazut si cu o stare generala de sanatate precara. Prolactina, produsa de glanda pituitara, stimuleaza de asemenea cresterea sanilor si lactatia, iar pana acum s-a crezut ca nivelurile crescute ale acestui hormon la barbati reduc performantele sexuale.

Noul studiu arata faptul ca lucrurile stau exact invers, prolactina fiind pusa in legatura cu satisfactia sexuala datorita contracararii efectelor dopaminei, care controleaza libidoul.

S-a constatat astfel ca barbatii cu un nivel mai scazut de prolactina se confruntau cu probleme de natura sexuala si cu stari de depresie, conform site-ului LiveScience. Fenomenul se explica, pe de o parte, prin faptul ca o stare generala de sanatate precara scade nivelurile de prolactina. Barbatii care consuma alcool in exces si fumeaza au un risc mai mare de a se confrunta cu probleme sexuale, de exemplu, cu disfunctii erectile, scrie MEDIAFAX.

Pe de alta parte, "este posibil ca nivelul scazut de prolactina sa reflecte o schimbare a nivelului de neurotransmitatori din creier ce reglementeaza comportamentul sexual", se arata in studiu.

Barbatii participanti la studiu aveau si o stare de sanatate mai proasta din cauza indicelui de masa corporala mare, a cantitatii crescute de zahar in sange si a lipsei de miscare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.