Lui Jorge Odon i-a venit ideea geniala in timp ce dormea.

In subconstient, barbatul a facut legatura intre modul in care poti sa scopi un dop dintr-o sticla (dupa ce vazuse un clip video pe Youtube) si o modalitate similara de a ajuta nasterea unui bebelus blocat in canalul uterin.

Jorge Odon, un mecanic auto din Argentina, in varsta de 59 de ani, a creat primul prototip in bucatarie folosind un borcan de sticla pe post de uter, o papusa pe post de copil, un sac din material textil si o maneca.

Ideea, care a fost pusa in practica in bucatarie, a primit aprobarea de la Organizatia Mondiala a Sanatatii. Acum o companie americana specializata in domeniul tehnologiilor medicale a autorizat crearea dispozitivului.

Cu ajutorul dispozitivului Odon, un medic strecoara o punga de plastic in interiorul unei maneci de plastic lubrifiate care este fixata in jurul capului copilului. Apoi, in maneca se introduce aer pentru ca aceasta sa se umfle si sa prinda capul copilului, in timp ce medicul trage punga de plastic pana ce copilul este scos afara, scrie nytimes.com.

Specialistii sustin ca tehnica are un potential enorm de a salva copiii din tarile sarace si poate chiar de a reduce numarul nasterilor prin cezariana.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.