Un barbat canadian si cainele sau au ramas izolati in salbaticie. Doar barbatul a supravietuit experientei.

Marco Lavoie a plecat in iulie intr-o calatorie de doua luni cu canoe in regiunea de nordvest a Quebec-ului. Un urs l-a atacat in timpul noptii, distrugandu-i canoele si toate proviziile, relateaza livescience.com.

Cainele pe care Lavoie il adusese cu el, un mascul din rasa ciobanesc german, a speriat ursul si a salvat astfel viata stapanului sau. Pentru ca fara mancare si fara un mod de a calatori mai rapid ar fi murit de foame, barbatul si-a lovit cainele cu o piatra cateva zile mai tarziu si l-a mancat.

Cand nu s-a intors din calatoria sa, familia a alertat autoritatile. Lavoie a fost salvat la finalul lunii septembrie si slabise 45 de kilograme in timpul in care traise in salbaticie.

"A supravietuit pentru ca a luat decizii bune, iar sacrificarea cainelui a fost una dintre acestea", a declarat Andre Francois Bourbeau, autorul unui ghid de supravietuire, pentru Toronto Sun.

Reversul medaliei: Caini comunitari care au salvat vietile unor straini


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.