Injectiile cu botox, folosite pentru a scapa de riduri, pot atenua, de asemenea, durerile cauzate de cancer, artrita si migrene, fara a avea efecte secundare.

Persoanele care sufera de dureri de spate cronice si femeile care au nascut prin cezariana pot fi de asemenea beneficiarii injectiilor cu botox pentru a scapa de durere.

O singura injectie poate atenua durerea unei persoane timp de cateva luni - eliminand astfel nevoia pacientilor de a luat cateva pastile in fiecare zi - si poate fi facuta in orice parte a corpului. Principalul ingredient folosit in injectiile cu botox pentru prevenirea ridurilor este o bacterie toxica, cunoscuta drept botulinum. Aceasta actioneaza prin impiedicarea celulelor nervoase sa intre in legatura cu muschii, astfel ca muschii nu se mai misca, iar ridurile nu se formeaza, scrie mediafax.

Teama ca zona tratata va fi paralizata a impiedicat folosirea injectiilor cu botox in tratarea durerilor.

Pentru a scapa de aceasta problema, cercetatorul Bazbek Davletov a luat partea care atenueaza durerea din injectiile cu botox si a "capsat-o" cu o parte prietenoasa a unei toxine similare produsa de bacteria tetanus. Toxina duce substanta analgezica in maduva din coloana vertebrala, unde blocheaza semnalele durerii care sunt transmise in creier.

Testele pe animale s-au dovedit a fi foarte eficiente, iar, daca vor da aceleasi rezultate in testele facute pe oameni, medicamentul ar putea fi disponibil pe piata in aproximativ trei ani.

Davletov a conceput medicamentul pe cand lucra la MRC Laboratory of Molecular Biology din Cambridge.

Cercetatorul a declarat ca persoanele care sufera de migrene ar putea fi primele care vor beneficia de acest tratament. In mod normal, botoxul este utilizat pentru durerile groaznice de cap, dar multi nu apeleaza la acest tratament de teama ca le paralizeaza muschii fetei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.