Un peste-vasla urias, supranumit "sarpe de mare", cu o lungime de peste patru metri, a fost descoperit pe o plaja din California.

Potrivit publicatiei citate, este pentru a doua oara in mai putin de o saptamana cand un astfel de peste rar este descoperit pe o plaja din California.

De aceasta data, acel exemplar de peste-vasla urias a fost gasit vineri dupa-amiaza in localitatea Oceanside. Potrivit cotidianului U-T San Diego, pestele avea o lungime de peste patru metri, iar cadavrul sau esuat pe plaja din Oceanside a atras o multime de curiosi.

Politia din Oceanside a contactat SeaWorld San Diego, The Scripps Research Institute si National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA). Un angajat al NOAA a recuperat cadavrul pestelui, pe care l-a taiat in mai multe sectiuni care vor fi studiate ulterior, scrie mediafax.

Desi este foarte neobisnuit ca un astfel de peste - care traieste in ape foarte adanci - sa fie gasit in apropiere de tarm, un pasionat de scufundari acvatice a descoperit duminica, 13 octombrie, plutind in apa din apropiere de Catalina Island, cadavrul unui al doilea peste-vasla urias, lung de 5,4 metri si a avut nevoie de ajutorul a 12 persoane pentru a-l aduce la tarm.

Potrivit Catalina Island Marine Institute, pestele-vasla urias poate sa ajunga la lungimi de peste 15 metri si sunt cei mai lungi pesti ososi din lume. Existenta lor a stat la baza multor legende aparute de-a lungul istoriei despre celebrii "serpi de mare".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.