Un barbat din patru sustine ca divorteaza sub influenta prietenilor lor divortati, arata un sondaj efectuat de site-ul Vision Critical, informeaza dailymail.co.uk.

Deoarece barbatii sunt usor influentabili, cand unul divorteaza se creeaza un efect de propagare ce poate submina casatoriile celorlalti membri din cercul de prieteni.

Spre deosebire de barbati, doar o femeie din sase a afirmat ca este influentata de relatiile prietenelor.

Potrivit MEDIAFAX, teoria a fost propusa de o firma de avocatura, in urma unui sondaj in care cuplurile divortate au fost rugate sa mentioneze motivul despartirii.

Aproape unu din patru barbati (23%) a afirmat ca a fost influentat de prieteni deja divortati, in comparatie cu o femeie din sase, adica 15%.

"Cand un cuplu se desparte, ceilalti observa adeseori fisurile din propria relatie, ceea ce determina un efect de propagare in cadrul cercurilor sociale si a familiei", a declarat Christina Blacklaws, de la firma de avocatura The Cooperative Legal Services din Marea Britanie.

Cercetatorii au descoperit ca persoanele divortate au o situatie economica mai precara, se imbolnavesc mai usor si sunt mai nefericiti, iar copiii lor obtin rezultate mai slabe la scoala.

Cu toate acestea, 11% dintre cei care au participat la sondaj au afirmat ca isi doreau aceeasi fericire ca prietenii lor singuri sau divortati.

Sondajul efectuat de Vision Critical pe un numar de peste 2.000 de persoane a stabilit ca membrii familiei jucau un rol mult mai mic in influentarea divortului. Doar 10% din barbati si 9% din femei au spus ca au fost influentati de o ruda in aceasta privinta.

Pe de alta parte, doar 4% dintre participantii la sondaj au declarat ca s-au indoit de propria casnicie in urma unei emisiuni TV si numai 1% au fost influentati de comportamentul sau opinia unei celebritati.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.