Alegerea locului in sala de cinema ar putea parea un fapt banal, insa decizia luata poate defini personalitatea spectatorului, spun psihologii.

Mecanismele interioare ale inimii si mintii unei persoane pot influenta alegerea unui loc in sala de cinema, considera psihologul Hiromi Mizuki.

Mizuki este de parere ca cei care aleg un loc in centrul salii, in fata ecranului, sunt persoane increzatoare si hotarate. Aceste locuri sunt considerate a fi cele mai bune si, de cele mai multe ori, este nevoie ca cinefilii sa vina mult mai devreme de ora de difuzare a filmului sau sa isi faca programare pentru a a-l obtine. Aceste doua actiuni arata un grad ridicat de planuire a actiunilor, ceea ce sustine teoria psihologului.

Persoanele care aleg un loc in partea din spate a salii de cinema, cu ecranul in fata, sunt calme si linistite. Pe de alta parte, cei care aleg un loc departe de actiune sunt considerati a fi timizi si se tem ca vor fi influentati de cei din jur, spune Mizuki. Oamenii sociabili, care prefera activitatile in compania altor persoane aleg, de obicei, locuri in primul rand, cu ecranul direct in fata lor, scrie MEDIAFAX.

De asemenea, persoanele care prefera sa stea pe randurile din mijlocul salii, cu ecranul usor descentrat, sunt cele care au nevoie de spatiu personal si se inconjoara doar de oameni alaturi de care se pot simti ele insele.

Persoanele care se asaza intr-un colt in spatele salii de cinema sunt cele care vor sa stie tot ce se intampla, insa nu au suficienta incredere in a se implica, in timp ce persoanele care se asaza intr-un colt in primele randuri sunt cele care accepta sa fie deranjate si, potrivit psihologului Mizuki, oamenii ar putea profita de aceasta slabiciune.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.