Femeile care merg pe jos in fiecare zi au mai putine sanse de a suferi de cancer mamar, intrucat o plimbare in pas vioi poate reduce considerabil riscul de a dezvolta aceasta boala, in randul femeilor trecute de 50 de ani, se arata intr-un studiu realizat de cercetatorii americiani.

Riscul de a dezvolta cancer mamar este mai mic cu 14% in randul femeilor care au o activitatea fizica moderata, timp de 60 de minute in fiecare zi, in comparatie cu cele care au o viata sedentara

De asemenea, femeile care desfasoara activitati fizice intense au parte de protectie dubla, iar riscul de a suferi de cancer mamar scade cu 25%. Studii anterioare au aratat beneficiile exercitiilor fizice, dar oamenii de stiinta spun ca acest studiu este primul care examineaza avantajele mersului pe jos.

Astfel, mersul pe jos ajuta la indepartarea grasimii corporale, care poate produce hormonii ce stimuleaza cancerul precum estrogenul si insulina. Oamenii de stiinta de la American Cancer Society au studiat 73.615 femei aflate la postmenopauza, dintre care 4.760 au fost diagnosticate cu cancer mamar pe parcursul cercetarii, care s-a desfasurat pe o perioada de 17 ani, scrie mediafax.

Dintre femeile care au participat la cercetare, 47% au spus ca mersul pe jos a fost singura lor activitate recreativa. De asemenea, persoanele care au mers cel putin sapte ore pe saptamana au avut un risc cu 14% mai mic de a dezvolta cancer mamar, in comparatie cu cele care au mers trei ore sau mai putin pe saptamana.

Pe de alta parte, studiul a aratat ca femeile care au facut exercitii fizice de o intensitate sporita, timp de o ora, in fiecare zi, au avut un risc cu 25% mai mic de a dezvolta aceasta boala in comparatie cu femeile mai putin active.

"Orice activitate care ajuta la cresterea pulsului reduce riscurile imbolnavirii, astfel ca mersul pe jos este un mijloc ieftin si gratuit de a fi activ", a spus dr. Hannah Bridges, de la Breakthrough Breast Cancer, potrivit sursei citate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.