Tratamentul experimental a implicat eliminarea ovarelor din corp, taierea lor in cuburi de mici dimensiuni si apoi reintroducerea lor in abdomenul femeii dupa ce au fost tratate cu medicamente care stimuleaza aparitia ovulelor.
Douazeci si sapte de femei din Japonia au fost supuse acestui tratament in cadrul studiului, iar cercetatorii au reusit sa colecteze ovule mature de la cinci dintre ele. Ovulele au fost apoi fertilizate cu sperma sotilor si au fost transplantate inapoi in corpul femeilor. O alta participanta la studiu este in acest moment insarcinata.

„Intotdeauna am simtit o anxietate referitoare la acest tratament, dar cand am vazut bebelusul sanatos, anxietatea mea s-a transformat in incantare. M-am imbratisat cu cei doi membri ai cuplului si am plans alaturi de ei”, a comentat autorul cercetarii, Dr. Kazuhiro Kawamura, scrie descopera.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.