Orasul spaniol Burgos a stabilit duminica un nou record Guinness pentru cel mai lung sangerete din lume - 175 metri dupa preparare (187,2 metri in stare cruda) -, a anuntat primaria acestui oras, care a primit in 2013 titlul de "capitala gastronomica a Spaniei".

Peste 400 de voluntari au participat la pregatirea acestui preparat culinar pentru care au avut nevoie de 220 metri de intestine de vitel, 130 kilograme de ceapa, 50 kilograme de orez, 40 kilograme de untura, 40 litri de sange de porc, sapte kilograme de condimente si trei kilograme de sare.

Un vas urias a fost fabricat special pentru fierberea acestui tip de carnat care, dupa ce a fost masurat pentru a fi omologat, a fost transat pentru a fi vandut pe bucati.

Sumele incasate din aceasta vanzare vor fi donate Crucii Rosii si asociatiei Aspanias, o fundatie care ii ajuta pe bolnavii cu afectiune mintale.

Sangeretele este un tip de mezel cu origini romane, cu gust puternic, bogat in fier, care se regaseste in mai multe culturi culinare europene, dar si in Argentina. In Romania, sangeretele este popular in special in Transilvania.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.