Peste 400 de voluntari au participat la pregatirea acestui preparat culinar pentru care au avut nevoie de 220 metri de intestine de vitel, 130 kilograme de ceapa, 50 kilograme de orez, 40 kilograme de untura, 40 litri de sange de porc, sapte kilograme de condimente si trei kilograme de sare.
Un vas urias a fost fabricat special pentru fierberea acestui tip de carnat care, dupa ce a fost masurat pentru a fi omologat, a fost transat pentru a fi vandut pe bucati.
Sumele incasate din aceasta vanzare vor fi donate Crucii Rosii si asociatiei Aspanias, o fundatie care ii ajuta pe bolnavii cu afectiune mintale.
Sangeretele este un tip de mezel cu origini romane, cu gust puternic, bogat in fier, care se regaseste in mai multe culturi culinare europene, dar si in Argentina. In Romania, sangeretele este popular in special in Transilvania.
Despre autor:
Te-ar putea interesa si:
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.
Mai multe despre
-
Inițiativa europeană prin care România ar putea recicla mai eficient sticla
Sursa: green.start-up.ro
-
Laura Olaru, antreprenoarea care a pariat totul pe genți: Trebuie să fii un...
Sursa: retail.ro
-
Care este ziua ta norocoasă în săptămâna 1-7 aprilie în funcție de zodie
Sursa: garbo.ro
-
Emi Gal, fondatorul român care facilitează oamenilor lupta eficientă cu cancerul
Sursa: start-up.ro
-
Oracolul Îngerilor: Ce mesaj are Îngerul Păzitor pentru 29 martie 2024?
Sursa: kudika.ro
-
Eleni Skoura, ING Bank: Personalizarea înseamnă informația potrivită, la...
Sursa: futurebanking.ro
-
Inspector ITM, reţinut după ce ar fi beneficiat de un plin de benzină pentru...
Sursa: wall-street.ro