Un fost fermier din Etiopia, Dhaqabo Ebba, afirma ca are varsta de 160 de ani si ca isi aminteste de invazia armatei italiene in tara sa, in 1895, potrivit Daily Mail.

Daca afirmatiile sale sunt adevarate, asta ar insemna ca el este cel mai batran om din lume. Totusi, etiopianul nu detine un certificat de nastere sau alte documente care sa confirme varsta.

"In perioada cand Italia a invadat Etiopia, eu aveam doua sotii, iar fiul meu era suficient de mare pentru a duce vitele la pascut", a relatat Ebba.

De asemenea, el isi aminteste ca in copilarie a mers calare opt zile pana la capitala tarii, Addis Abeba, pe cand in prezent o astfel de calatorie dureaza numai cateva ore, scrie MEDIAFAX.

Daca afirmatiile lui Ebba vor fi confirmate de medici, el va bate recordul mondial, depasind-o pe japoneza Misao Okawa, in varsta de 115 ani, care in momentul de fata este considerata cea mai varstnica persoana din lume.

Mai mult decat atat, etiopianul va deveni cea mai varstnica persoana care a trait vreodata. In prezent, acest titlu apartine Jeannei Calment, care a murit in 1997, in varsta de 122 de ani.

Potrivit Daily Mail, in Japonia locuiesc aproximativ 50.000 de persoane cu varsta de peste 100 de ani.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.