Sa alergi 100 de metri in pantofi cu toc inalt in mai putin de 15 secunde, sa colectionezi peste 300 de aspiratoare si sa ai o capra care face skateboard pe o distanta de 36 de metri se numara printre cele mai insolite recorduri incluse in Guinness Book 2013.

Visul excentricului James Brown, un britanic in varsta de 33 de ani care dorea sa intre in Cartea Recordurilor Guinness, a devenit realitate gratie colectiei sale impresionante de 322 aspiratoare. Ca o ironie a sortii, acest tanar, care a primit primul aparat la varsta de opt ani, nu este un impatimit al curateniei: "Nu-mi place sa fac curat", spune el, pozand cu un "colier" format din furtunuri de aspiratoare in jurul gatului.

Julia Plecher din Germania s-a remarcat alergand pe distanta de 100 de metri in 14 secunde si 531 de miimi, in rochie de seara, dar mai ales purtand pantofi cu toc. Din categoria animalelor, o capra a reusit sa se mentina, cu mult stoicism, pe o plansa de skateboard timp de 25 de secunde, pe distanta record de 36 de metri, scrie MEDIAFAX.

Un caine de patru ani, Ozzy, provenind din incrucisarea raselor Border Collie si Kelpie, si-a dovedit talentul de echilibrist: a mers pe o coarda lunga de 3,5 metri in 18 secunde si 22 de sutimi.

Doi contorsionisti au intrat si ei in Guinness Book in acest an - un indian in varsta de 12 ani, Rohan Kokane, a mers cu patinele cu rotile la o inaltime de la sol de doar 25 centimetri, pe o distanta de 10 metri. El a reusit aceasta performanta, in plina deplasare, facand spagatul si cu torsul aplecat in fata, foarte aproape de sol.

O tanara anglo-filipineza, Leilani Franco, inzestrata cu o elasticitate si o mobilitate iesite din comun, a reusit sa faca podul si sa mearga astfel, in acea pozitie, continuand sa zambeasca, pe o distanta de 20 de metri, cu viteza record de 10 secunde si 05 sutimi.

Vehicule extravagante au intrat si ele in Cartea Recordurilor. Unul dintre ele este cea mai impozanta motocicleta construita vreodata, care are o inaltime de 5,10 metri, o lungime de 10 metri si o greutate de aproximativ 5 tone. De culoare rosie, construita de italianul Fabio Reggiani, ea este de sase ori mai mare decat o motocicleta obisnuita. Este inzestrata cu doar trei viteze si nu are marsarier.

Citeste si:
Bilanț COVID-19, 12 octombrie 2021. Recorduri absolute de cazuri...
Bilanț COVID-19, 12 octombrie...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.