Zona in care se va construi noua statie de epurare orasului Alba Iulia ofera noi descoperiri arheologice spectaculoase, scrie adevarul.ro.

Arheologii de la Muzeului National al Unirii au identificat in ultima perioada sapte sarcofage romane, datate de la sfarsitul secolului al III-lea. Istoricii au gasit in unul dintre sarcofage scheletul unui barbat.

”Santierul a fost unul dintre cele mai importante din ultimii ani din Alba Iulia. S-au descoperit structure, ziduri, cladiri si cantitate mare de obiecte marunte car vor intra in patrimonial muzeului. Din estimari este vorba despre cateva sute de piese”, a spus arheologul George Bounegru de la Muzeul Unirii din Alba Iulia.

Pana la finalizarea cercetarilor arheologice, zona respective este blocata din punct de vedere a investitiei ce urmeaza a se derula aici. In luna februarie 2013, arheologii au descoperit in aceeasi zona primele sarcofage de marmura, din Dacia romana.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.